OVERNATTING

Se prisliste for overnatting

På Storheller er det 5 hytter og læger, og med robåter i de fleste vann gir det mulighet for mange å ha en helg eller ferieperiode i Storheller. For den som liker å gå lengre turer er det mulighet for å gå til for eksempel Hellevassbu eller Bamsebu som begge er åpne for rast eller overnatting (betaling skjer på hytten). Hellevassbu drives av Den Norske Turistforeningen, Bamsebu eies av Vinje kommune. I begynnelsen av reinsjakta (siste del av august) er det fullt med jegere på alle hytter og ellers "trangt" om plassen for fiskere og allmenn ferdsel, men også i september måned har høyfjellet mye flott å tilby både av fisk og bær, og også noe rype!

Leigepriser:
Storhellerhytta har liggeplass for inntil 6, pris kr 150 pr. person/døgn (min 400,- pr. døgn).
Ormevasshytta har liggeplass for inntil 5, pris kr 150 pr. person/døgn (min 400,- pr. døgn).
Songahytta har liggeplass for inntil 10, pris kr. 150 pr. person/døgn (min 400,- pr. døgn).
Vassdalshytta og Vierhytta er bortleid på åremål.

Hvordan komme til hyttene?
Det er flere måter å komme frem til hyttene på, alle krever en viss "innsats". Den enkleste måten å komme til terrenget på er naturligvis med båt over Songavannet eller med helikopter fra Haukeliseter/Songa for jegere (stort sett stasjonert fra midten av august og ut jakta). Når en velger å gå inn til terrenget er det en grei rute å gå fra Ulevå, 5 min kjøring vestover fra Haukelisæter. Denne gåturen tar vel 4 timer i normalt turtempo, vinterstid kan en gå turen på under 3 timer.

Den som ønsker å ta båt over Songa, men ikke disponerer båt selv, kan leie båt av Storheller. Rana 17 fot, med kalesje og 20 HK Yamaha leies ut for kr. 700,- per tur. For bestilling; tlf 48133644.

Ormevannshytta:
Ormevannshytta ble bygget allerede 1928 og har "opplevd" mye. Et av de store høydepunktene var å "huse" tungtvannsabotørene under 2. verdenskrig under sin ski ferd over vidda mot Rjukan.
Ellers er det som nevnt 2 læger (enkle steinbuer), Hola og Vassdalslæger. Betingelsene for bruk av disse er at fiskekort er betalt og "forbruk" blir gjort opp og naturligvis må en ta oppvask og rengjøring.
Videre er det naturligvis fint å ligge i telt mange steder på terrenget.


Bilde: Scooter til transport av utstyr ved Songahytta.               Under; Arne Henning ved Ormevannshytta